Koordinator med stærk social profil søges til at inkludere flere børn og unge i bevægelse og fællesskaber

Profilbillede
dato

Flere børn og unge skal i bevægelse og med i fællesskaber
i Faaborg-Midtfyn Kommune


Kultur og Fritid søger en koordinator med en stærk social profil
I Faaborg-Midtfyn Kommune prioriterer vi de unges trivsel højt. Derfor ønsker vi med signaturprojektet Børn og Unges Mentale Trivsel at sætte fuldt fokus på at styrke børn og unges mentale trivsel gennem fællesskabende aktiviteter.

Flere børn og unge skal inkluderes i fritids- og foreningslivets fællesskaber, hvor de kan deltage i idræt, bevægelse og kulturelle aktiviteter. Fritidsmentor er en indsats, der skal hjælpe med at få flere af de børn og unge, som står uden for fællesskaberne, hen over dørtærsklen og ind i et fritidsfællesskab. Fritidsmentoren tager den unge i hånden og vil gennem en ligeværdig og tillidsskabende dialog få sporet den unge ind på et relevant fællesskab.
Vi søger en koordinator af indsatsen, der skal samarbejde med mange forskellige aktører. Både med frivillige i foreningslivet og med kollegaer i kommunen fra andre fagområder. Du skal kunne gå forrest og selv være med i arbejdet samt opbygge, koordinere og skabe synlighed omkring mulighederne i fritidsmentor-ordningen. Du bliver ansvarlig for oplæring af 2-3 fritidsmentorer, hvis arbejde primært vil være sammen med de børn og unge, som skal have en hjælpende hånd til at åbne fællesskabets dør op. Vi forestiller os, at du har en baggrund i fx socialt arbejde, frivilligt foreningsarbejde og/eller har en relevant social-faglig uddannelse.
Som koordinator skal du introducere unge til eksisterende tilbud og skabe forbindelse mellem fritidslivets aktører og de unge, så vores unge bliver en del af nogle blivende og bæredygtige fællesskaber. Vi tror, at civilsamfundet, foreningslivet og virksomheder kan gøre en forskel i forhold til unges trivsel. Derfor ønsker vi – i kraft af denne stilling – at aktivere nogle af de mange ressourcer, der findes i civilsamfundet.

Du vil indgå i en følge- og projektgruppe sammen med andre kollegaer, som også arbejder med børn og unges mentale trivsel i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn Kommune er Bevæg dig for livet visionskommune i et stærkt partnerskab med DIF, DGI og DGI Fyn frem til og med 2025. I visionsaftalen er der en fælles ambition om at øge borgernes deltagelse i motion/idræt, foreningsliv og fællesskaber for derigennem at fremme borgernes trivsel og tilfredshed med livet – og særligt dem uden for fællesskaberne. Vi tager med andre ord afsæt i stærke strategier på kultur- og fritidsområdet samt i en ambitiøs udviklingsstrategi for hele Faaborg-Midtfyn Kommune.

Koordinatorens primære opgaver
Fritidsmentor-ordningen er afprøvet med gode erfaringer i kommunen. Du skal med afsæt i vores foreløbige erfaringer, din egen viden og erfaring samt andre kommuners indsatser løfte ordningen til et nyt niveau. Og vi vil i gang med det samme, så vi får hjulpet unge ind i fællesskaberne, så hurtigt vi kan.

Du bliver ansvarlig for at koordinere, coache og sparre med fritidsmentorerne. Desuden skal du sikre en tæt kobling og videndeling med øvrige relevante kollegaer i forhold til unges udvikling og trivsel. I det omfang du har tid, skal du også kunne fungere som fritidsmentor, så du er skarp på den løbende udvikling af ordningen, samarbejdsrelationerne og fritidsmentorernes kompetencer.

Du skal kunne arbejde struktureret, være med til at skabe overblik og give indsigt samt koble ordningen til vores øvrige indsatser til børn og unge. Du skal være med til at dokumentere indsatsen og give relevant viden tilbage til såvel andre praktikere som vores politikere.

Vi har brug for dig, hvis du…

 • brænder for at arbejde med unge
 • kan dokumentere erfaring med socialfagligt arbejde, frivilligt arbejde med et socialt fokus eller en relevant uddannelse med fokus på målgruppen børn og unge
 • kan arbejde udviklingsorienteret med sociale projekter og i tværfaglige sammenhænge
 • er i stand til at kommunikere klart og præcist med både unge og voksne
 • kan lide at arbejde både i ”ude i marken” og på kontoret

Vi leder efter en kollega, der…
 • er indstillet på at have varierende arbejdstider
 • kan placere en del af arbejdstiden eftermiddag/aften (og i udvalgte weekends)
 • kan skabe relationer, samarbejde og netværk
 • bevarer sit gode humør i en travl hverdag
 • arbejder effektivt og er målrettet
 • har kørekort til bil

Din nye arbejdsplads
Til dagligt vil du være en del af afdelingen Kultur og Fritid, hvor dine nærmeste kolleger er en mangfoldig gruppe på ca. 15 kompetente medarbejdere på kultur- og fritidsområdet. Stillingen er forankret i By, Land og Kultur, Mellemgade 15, Faaborg, men en del af arbejdet vil foregå andre steder i kommunen. Du bliver en del af et udviklingsorienteret forvaltningsområde, der lægger vægt på at gøre en positiv forskel for borgernes livskvalitet samt for foreningslivets og fællesskabernes udviklingsmuligheder. Men vi er også en arbejdsplads, der har blik for betydningen af at have gode kollegaer, og vi ved, at fællesskaber er forudsætningen for, at vi lykkes.

Løn og ansættelse
Projektansættelse af 3 års varighed med tiltrædelse pr. 15. august 2024.
Stilling: Fritidsmentor koordinator
Arbejdssted: Mellemgade 15, 5600 Faaborg
Deltid: 25 timer/uge

Hvis din profil er den rette, kan der være mulighed for at udvide timetallet med andre relaterede opgaver inde for kultur- og fritidsområdet.  

Faaborg-Midtfyn er en geografisk stor kommune, og du skal derfor have kørekort. Der stilles kommunale lånebiler til rådighed.

Ansættelsen sker på overenskomstvilkår i henhold til gældende overenskomst. Lønnen fastsættes efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation og vil afspejle stillingens funktioner samt dine kompetencer.

Vil du vide mere?
Du er meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Hasse Winther, tlf. 7253 2069, mail: hassw@fmk.dk, eller Stine Klitgaard Baden, programleder for Børn og Unges Mentale Trivsel, tlf. 7253 8834, mail: sbade@fmk.dk, hvis du vil vide mere om jobbet.

Ansøgning
Din ansøgning skal være os i hænde senest søndag den 16. juni 2024 kl. 16.00.
Ansættelsessamtaler forventes afholdt fredag den 21. juni 2024.
Ansøgning sker online via rekrutteringssystemet.

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk baggrund.

Faaborg-Midtfyn Kommune er en arbejdsplads med røgfri arbejdstid.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Faaborg-Midtfyn Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Faaborg-Midtfyn Kommune, Mellemgade 15, 5600 Faaborg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 16-06-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6058721

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet