Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Faaborg

René Frost, BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad Faaborg – FROST VVS.
dato

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Faaborg giver sine bedste råd. 

Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Faaborg Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

Fjernvarme eller ej
Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid. 

– Vil man søge tilskud til varmepumpe, skal man blandt andet have adresse i et område, der ikke er lagt ud til fjernvarme eller planer om det. Det skal man selv tjekke for den enkelte adresse, og det kan variere fra din grund til naboens, siger René Frost, der er BBA Certificeret Energivejleder hos Bedre Bad Faaborg – FROST VVS.

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Billigere at skifte om sommeren
Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge René Frost kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem.

– I sommermånederne går de færreste nok og tænker på varmeregningen, men hvis man venter med installationen af en varmepumpe til vinter, skal der typisk etableres en midlertidig varmeløsning, hvilket er besværligt og bekosteligt. Det undgår man jo i de varme sommermåneder, siger René Frost og tilføjer: 

– En varmepumpe kan fungere med flere forskellige typer varmesystemer. Går man og overvejer en varmepumpe, eller har man allerede truffet beslutningen, så anbefaler vi altid en grundig gennemgang af hele boligen, hvor vi kan finde frem til den mest optimale udnyttelse af varmen for en god varmeøkonomi.

 

Sådan søger du

Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

 Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på: www.bedrebad.dk

Kilde: Bedre Bad - Bedre Energi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.